Ga verder naar de inhoud

Werken en studeren voor Katherina Kallis

23/07/2024

Katherina Kallis was te gast op ons slotevent voor A-Crew ambassadeurs, waar ze een pakkende getuigenis gaf over haar bijzondere traject als werkstudent én pioniersstudent*.

Katherina Kallis aangepast

Werken en studeren voor Katherina Kallis

Onder de indruk van haar inspirerende verhaal vroegen we haar wat levenslang leren voor haar betekent.

Katherina vertelt: “ Ik heb vele interesses, met een grote drang om steeds iets nieuws te leren. Het is belangrijk om het theoretisch aspect van een vak onder de knie te krijgen, maar het echte leren begint voor mij pas bij de toepassing ervan. Dat is vaak in combinatie met het leren op de werkvloer, in projectvorm of tijdens uitwisselingen met collega’s”.

“Ik heb er 4 jaar over gedaan om het graduaatsdiploma programmeren in avondonderwijs aan Odisee te behalen, in combinatie met een voltijdse job. In die periode heb ik mijn sociaal leven tot een minimum moeten beperken. Vandaag kan ik, dat evenwicht tussen leren, werken en persoonlijk leven beter bewaken.”

Over haar ervaring in Odisee zegt Katherina:" De steun van de docenten hebben voor mij het verschil gemaakt. Ik begon namelijk zonder veel voorkennis aan een technische opleiding. Vaak heb ik me daarbij oncomfortabel gevoeld. De betrokkenheid van de docenten gaf mij het zelfvertrouwen om door te zetten en te leren omgaan met onverwachte veranderingen”.

Recent behaalde Katherina een certificaat User Experience na een online cursus via Interaction Design Foundation. Intussen gaat ze voor een tweede certificaat in Design thinking. Haar werkgever (FOD Financiën) komt daarbij financieel tegemoet in de studiekosten, in ruil voor kennisdeling binnen de organisatie. Katherina, inmiddels projectmanager, geeft nu haar nieuw verworven kennis door aan collega’s binnen en buiten haar dienst.

“Als werkstudent schat je best op voorhand je grenzen in, bepaal je hoeveel tijd je aan je opleiding kan besteden, maar ook welke uitdagingen je bereid bent aan te gaan. Goede afspraken maken met de mensen in je directe omgeving is de boodschap”.

Kijkend naar het aanbod op Continue, merkt Katherina op: “ Ik ben verrast door het brede aanbod, met opleidingen die ook op avonden en in weekends te volgen zijn. Wat ik wel wat mis, zijn ICT-gerichte korte opleidingen. Die opleidingen zouden vele studenten kunnen aantrekken“, besluit ze.

Wil je meer weten over de mogelijkheden om werken en studeren te combineren? Verneem er alles over bij onze associatiepartners:

Thomas More

Odisee

LUCA School of Arts

UCLL

Vives

KU Leuven

* pioniersstudent: een student waarvan geen van beide ouders over een diploma hoger onderwijs beschikt.